NGV, so altered

Repost 2017: #NationalGalleryofVictoria main #courtyard. Original design #RoyGrounds, completed 1968; exterior and courtyard walls clad in Melbourne #bluestone, pretty unusual for the 60s. The #Glassroof and that triangular thing masking the escalators part of complete overhaul in 2003 designed by #MarioBellini. What happened still makes me mad, there’s more floor space, but the woody textured gallery interiors I grew up with are completely gone, only this space (half obscured) and the great hall left, and a bit of the foyer ceiling.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.